Watertechniek

De juiste toediening van water is van groot belang voor de kwaliteit van planten, groenten en bloemen. PB Techniek heeft veel ervaring in de toepassing van innovatieve technieken om de plant van water en voedingsstoffen te voorzien. Ervaring, die elke dag verder toeneemt.

Een perfect systeem voor het afvullen van mestbakken met vloeibare meststoffen.

Het VMU (Vloeibare Mest Afvulsysteem) is een enkel systeem wat toereikend is om een kascomplex tot 100 hectare te voorzien van meststoffen.

De VMU zorgt voor een volledig automatische afvulling van alle bakken. Tevens worden alle processen bewaakt. Er zitten maar weinig kwetsbare onderdelen in en die zijn eenvoudig te vervangen. Het is dus een zeer betrouwbare machine.

Voordelen:

  • Arbeidskosten: terugverdientijd 2 tot 4 jaar (afhankelijk van m2 glas en teelt)
  • Bedrijfszekerheid: er wordt niets meer vergeten, hangt niet meer aan een persoon.
  • Registratie: alles kan geregistreerd en gelogd worden, dit wordt steeds belangrijker!
  • Koppeling: de PB-VMU is een stand-alone apparaat, maar kan gekoppeld worden aan een klimaatcomputer. Hiermee kunnen de niveau sensoren van de PB-UV gebruikt worden voor bijvoorbeeld een gelijkloopregeling.

Het proces kan gecombineerd worden met een Logilevel systeem van Logipower. Dan worden ook de meststoffen volledig geautomatiseerd besteld en geleverd door de leverancier.

Wilt u meer weten over het vloeibare mest afvulsysteem?