Watertechniek

De juiste toediening van water is van groot belang voor de kwaliteit van planten, groenten en bloemen. PB Techniek heeft veel ervaring in de toepassing van innovatieve technieken om de plant van water en voedingsstoffen te voorzien. Ervaring, die elke dag verder toeneemt.

Spuitboominstallatie voor bewegende beregening

Bewegende beregening is ideaal als andere irrigatiesystemen niet praktisch toepasbaar zijn en als uniformiteit eerste vereiste is. Een voorbeeld van bewegende beregening zijn gietbomen. Er zijn ook giet-robotten die niet aan een vaste locatie zijn gebonden en door alle kappen van de kas 'heenlopen'.

PB Techniek heeft een eigen systeem voor bewegende beregening ontwikkeld. Dit systeem laat een straal een of meerdere keren over de hele breedte van de kap lopen. De snelheid van het systeem kunt u zelf instellen.

 Voordelen van bewegende beregening

  • De snelheid van de bewegende beregening in de kap is regelbaar. Zo kunt u aan de kanten langer gieten dan in het midden en hoeft er later niet met de hand bijgegoten te worden.
  • Bij een traditioneel beregeningssysteem hangen er al gauw vijf beregeningsstralen per kap in de kas. Bij een bewegende beregening werkt u met slechts één straal per kap. Dat levert 1-2% lichtwinst op.
  • De bewegende beregening is in feite een combinatie van een beschermingsinstallatie en een beregeningsinstallatie. Hierdoor is de sturing eenvoudig te centraliseren en heeft u geen regelaars per kap nodig.
  • Bewegende beregening is een economische, praktische en eenvoudige manier om te beregenen.

Wat zijn de voordelen van bewegende beregening voor uw bedrijf?