Vacatures PB Techniek

Kom in aanraking met aansprekende en vooraanstaande tuinbouwbedrijven in binnen- en buitenland.

Ter versterking van ons team hebben wij de volgende vacatures:

Magazijnmedewerker

Je assisteert de Chef Magazijn en zorgt voor de binnenkomende goederen. Je controleert de kwantiteit en kwaliteit van de ontvangen goederen aan de hand van de bestel- en pakbonnen en verwerkt deze in ons informatiesysteem. Als er verschillen of beschadigingen zijn, neem je contact op met de leverancier.

Ook zorg je voor de afgifte van de goederen aan de hand van de magazijnbonnen en paklijsten, verpakt deze en zet deze klaar en/of laadt de bestelde goederen. Je laadt en lost de goederen indien mogelijk met de heftruck.

Voor deze afwisselende functie vinden we het belangrijk dat je netjes kunt werken, goede technische materiaalkennis hebt, in het bezit bent van een heftruckcertificaat en een goede beheersing van de Nederlandse taal en bij voorkeur ook de Engelse taal hebt.

Assistent-Unitbouw Watertechniek

Je helpt het hoofd unitbouw bij het maken van de frames voor de watertechnische installaties.

Je zaagt alles op maat, boort, lijmt en bouwt samen met het hoofd unitbouw de frames volgens opgegeven specificaties. Ook kun je zo nodig worden ingezet als monteur in de buitendienst. Kortom, een baan met voldoende afwisseling!

 Een afgeronde opleiding vinden wij niet nodig. Je kunt het vak bij ons leren! Wel vinden we het belangrijk dat je nauwkeurig werkt en technisch inzicht hebt.


Technisch tekenaar Elektrotechniek

Je ondersteunt de projectleiders elektrotechniek bij het tekenen van plattegrond tekeningen, detail tekeningen, schema’s van elektrische schakelpanelen, besturingspanelen, voedingspanelen en verdeelinrichtingen. Je maakt deze tekeningen in Autocad en SEE Electrical/Caddy++.  

De plattegrond tekeningen met bijbehorende detail tekeningen worden gemaakt aan de hand van de informatie van de werkvoorbereiding en de opdracht die voor het project beschikbaar is.

We bouwen de panelen volgens de wensen van de klant, waardoor geen enkel paneel hetzelfde is.

Voor deze functie vinden we het belangrijk dat je minimaal een opleiding op MBO-3 Elektrotechniek hebt. Ook heb je al ervaring met SEE-Electrical/Caddy++, Autocad en kun je zorgvuldig werken. Als je al kennis hebt van tuinbouwtechnische installaties is dat een pré.


Projectleider Elektrotechniek

 • Als projectleider Elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor een efficiënte en rendabele uitvoering van de projecten wereldwijd volgens opgegeven specificaties en planning.
 • Je verzorgt de communicatie zowel intern als extern en woont (bouw-/werk-)vergaderingen bij.
 • Je stelt de projectplanning op, bespreekt deze en beheert deze.
 • Je stelt materialen samen aan de hand van de opdracht, controleert deze en past deze nodig aan.
 • Je maakt de tekeningen (werktekeningen, detailtekeningen) middels Autocad en CADdy/SEE Electrical en houdt deze up-to-date.
 • Signaleert, neemt op, bewaakt en handelt meer- en minderwerk af.
 • Begeleidt het productieproces.
 • Ondersteunt de montageploegen door het geven van een startwerkinstructies, technische hulp en aanwijzingen.
 • Bewaakt de inzet van uren en materiaalverbruik.
 • Bezoekt de projecten, voert werkplekinspecties uit en stelt voortgangsrapportages o.a. naar aanleiding van projectbezoeken.

Voor deze afwisselende en verantwoordelijke functie zoeken we iemand die

 • Minimaal een Mbo-opleiding Elektro, niveau 4, aangevuld met voor de aard van het werk vereiste vakopleiding en cursussen, heeft.
 • Kennis van tuinbouwtechnische installaties is een pré.
 • Ervaring heeft met onder andere Autocad en CADdy/SEE Electrical.
 • Je goed kunt uitdrukken in Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits.
 • Goed planmatig kan werken en goed hoofd- en bijzaken kan scheiden.
 • Stressbestendig is.


Panelenbouwer

Je monteert volgens specificaties in tekeningen en schema’s elektrische schakelpanelen, besturingspanelen, voedingspanelen en verdeelinrichtingen.

We bouwen de panelen volgens de wensen van de klant, waardoor geen enkel paneel hetzelfde is. Ook krijg je bij het monteren te maken met specifieke eisen die in een bepaald land gelden. 

Je voert functionele testen uit op panelen welke door jou zelf of één van jouw collega’s gebouwd zijn, zodat deze foutloos op transport kunnen gaan. Kortom, een afwisselende functie! 

We vinden het belangrijk dat je een MBO-opleiding elektrotechniek hebt gevolgd en bij voorkeur ervaring hebt in de panelenbouw van de tuinbouwtechniek. Het is fijn als je al kennis hebt van UL-regels. Vanzelfsprekend werk je netjes om een kwaliteitsproduct af te leveren! 

Manager Watertechniek

 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor de juiste kwaliteit en rendement van de projecten die onder jouw leiding wordt uitgevoerd en zorgt voor de juiste begeleiding van projectleiders en projectsupport die bij het project betrokken zijn.
 • Je stelt de projectplanning op en verdeelt de projecten onder de projectleiders en projectsupport.
 • Je bewaakt de voortgang, inzet van uren en materiaal, en houdt de planning actueel en initieert acties indien afwijkingen ontstaan.
 • Schept voorwaarden tot en draagt bij en ziet toe op een soepele samenwerking met andere afdelingen binnen PB Techniek.
 • Bewaakt een effectieve en efficiënte uitvoering van het onderhoud binnen de gestelde kaders.
 • Onderhoudt de contacten met de klant.
 • Draagt verbeterpunten aan voor de werkwijzen en processen binnen de afdeling.
 • Analyseert ervaringen tijdens uitgevoerde projecten op basis van projectevaluaties en onderneemt zo nodig actie.
 • Bezoekt de projecten.
 • Signaleert in- en externe ontwikkelingen die van belang zijn voor de uitvoering van de afdeling.
 • Begeleidt, motiveert en stimuleert de werknemers ten aanzien van de inzet, het gewenste resultaat en de ontwikkeling en ziet daarnaast toe op de kwaliteit van de werkzaamheden.
 • Voert plannings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken.
 • Geeft input en voor de lange termijnvisie en strategie voor de eigen discipline en is deelnemer in het MT.

Kennis en vaardigheden:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een leidinggevende positie en affiniteit met de tuinbouw.
 • Je hebt een afgeronde management opleiding.
 • Je hebt ruime vakinhoudelijke kennis op watertechnisch gebied.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Servicemonteur Elektrotechniek/Watertechniek

Storingen komen voor klanten altijd ongelegen. Voor de klanten is het dan ook belangrijk dat met een goed gevoel de storing door jou wordt opgelost!  

Als servicemonteur los je de meest uiteenlopende storingen op bij onze klanten in de complete Klimaat-, Energie- en Watersystemen. Dit kan bijvoorbeeld een klimaatcomputerprobleem zijn, maar bijvoorbeeld ook een energie technisch of watertechnisch probleem. Daarnaast verricht je het jaarlijkse onderhoud aan onze systemen bij de klanten.  Je maakt deel uit van ons serviceteam, waardoor je gemiddeld 1x per 8 weken een week storingsdienst hebt buiten de kantooruren. 

Voor deze afwisselende functie zoeken we iemand die in het bezit is van een MBO Opleiding Elektrotechniek en ervaring heeft in een vergelijkbare functie of de kennis heeft opgedaan binnen de industrie. Daarnaast heb je bij voorkeur kennis van Ketel, WKK en Klimaatregelingen. Vanzelfsprekend heb je een klantgerichte instelling en kun je je in het Nederlands en Engels prima uitdrukken. 

Monteur Elektrotechniek/Watertechniek

Het zelfstandig installeren, repareren en onderhouden van elektrotechnische en watertechnische installaties volgens opgegeven specificaties en planning: dàt is je taak als monteur. Deze werkzaamheden worden verricht in teamverband en onder begeleiding van de hoofdmonteur. Je werkterrein ligt in binnen- en buitenland.

Voor de functie van monteur Elektrotechniek is een afgeronde elektrotechnische opleiding noodzakelijk.


Supervisor/Hoofdmonteur Elektrotechniek 

De nieuwste projecten maken: dàt is je taak als supervisor/hoofdmonteur Elektrotechniek. Je bent de spil bij de installatie en onderhoud van complete elektrotechnische installaties in Nederland en in het buitenland. Je bent samen met het team verantwoordelijk voor de gehele aanleg, van A tot Z.

Momenteel vinden veel van onze projecten in het buitenland plaats, waardoor je regelmatig enkele weken in het buitenland verblijft. Daar werk je samen met onze eigen monteurs en de lokale bevolking.  

Heb je een afgeronde opleiding MBO-Elektrotechniek, ervaring in een vergelijkbare functie en vind je het geen probleem om naar het buitenland te gaan? Dan ligt hier je kans! Uiteraard kun je je in het Nederlands en Engels prima uitdrukken.


Meer weten?

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacatures kun je met de volgende werknemers contact opnemen:

 • vacature Servicemonteur: Barry Prins;
 • overige vacatures Elektrotechniek: Koen Wolting;
 • vacatures Watertechniek:  Paul Brabander.

Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0174-623200. Je kunt je schriftelijke reactie sturen t.a.v. Anita Boon, P&O adviseur, e-mail: anita@pb-techniek.nl of Honderdland 170, 2676 LT Maasdijk.