Nieuws

Hieronder vindt u de laatste nieuwsberichten over PB Techniek.

foto PB Techniek sponsort het Van der Ende-WK KassieBouwen

PB Techniek sponsort het Van der Ende-WK KassieBouwen

De 6de editie van het Van der Ende WK KassieBouwen wordt dit jaar op 8 oktober gehouden in het pand van AGC aan de Aartsdijkweg 23 in Maasdijk, bedrijventerrein Coldenhove.

Het kampioenschap is een spannende strijd tussen professionele kassenbouwers en tussen junior-kassenbouwers uit groep 7 en 8 van scholen uit Westland en Maassluis, maar het is ook een  gezellig evenement dat gratis toegankelijk is voor iedereen. Er valt van alles te beleven voor volwassenen en kinderen.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting WK KassieBouwen met als voornaamste doel om geld in te zamelen voor de ontwikkelingshulpprojecten van Stichting de Zaaier uit Maasdijk, die actief is in Congo. Stichting De Zaaier is een praktische hulporganisatie uit het Westland die zich met kennis van de agrarische sector, specifieke benodigdheden en financiële middelen, richt op enkele landelijke gebieden in het Noordoosten van Congo. 

De opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen 2015 is gebruikt voor de aankoop van foliekassen, voorzien van eenvoudige waterinstallaties. De kassen zijn aan de lokale bevolking aangeboden, inclusief zaad, trays, teeltzakken, potgrond, draad, touw, bemestingsmiddelen, bestrijdingsmiddelen en teeltbegeleiding, zodat ze direct aan de slag konden om op verantwoorde en gezonde wijze in hun eigen onderhoud te voorzien. 

Dit jaar gaat de opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen 2016 naar het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer. Onlangs heeft dit stel te kennen gegeven dat zij zich in willen gaan zetten voor een klein en slecht onderhouden ziekenhuis in Itendey, middenin het regenwoud. Het ziekenhuis bestaat uit vier kleine gebouwtjes en er zijn in totaal 33 bedden. Er werkt nu één Congolese arts, die ondersteund wordt door zeven lokale verpleegkundigen, terwijl het ziekenhuis verantwoordelijk is voor meer dan 70.000 mensen en 10 gezondheidsklinieken.

PB Techniek steunt van harte dit mooie Westlandse initiatief en wenst de organisatie en de deelnemers veel succes! En hoopt voor de stichting op een mooi financieel resultaat! 

 

WK KassieBouwen