Nieuws

Hieronder vindt u de laatste nieuwsberichten over PB Techniek.

Bouw nieuw pand PB Techniek van start

PB Techniek maakt een sterke groei door, waardoor er een nieuw pand gebouwd wordt op een zichtlocatie langs de A20 in Maasdijk. In het gebouw wordt niet alleen het kantoor met de diverse afdelingen gehuisvest, maar ook de productiehal gaat naar de nieuwe locatie.

De bouw van het nieuwe pand is in september 2018 van start gegaan. Op 14 september 2018 is de "feestpaal" geslagen door Aad Brabander. Aad is de vader van onze directeuren Koen en Paul Brabander.

Een feestelijke gebeurtenis waar we trots op zijn! En wat we natuurlijk gevierd hebben op de bouwlocatie.

PB Techniek sponsorde Kidz for Kidz Survival

Niet alle kinderen met kanker hebben een kans om te overleven. Daar wil de stichting Kidz for Kidz iets aan doen. Daarom werd alweer voor het 3e jaar de Kidz for Kidz Survival gehouden. Dit keer op 27 januari 2018. Deze survival vond plaats op het terrein van de Westlandse Wielervereniging "Westland wil Vooruit". Voor kinderen van 6 t/m 15 jaar was er een uitdagend survivalparcours uitgezet.

Stichting Kidz for Kidz is opgericht door enthousiaste Westlanders. De stichting is uit een persoonlijke ervaring van één van de oprichters ontstaan. Stichting Kidz for Kidz zet zich in voor kinderen met hersenstamkanker, deze kinderen hebben tot nu toe 1% overlevingskans. Het VUmc in Amsterdam doet onderzoek naar deze vorm van kanker. Door de zeldzaamheid wordt dit onderzoek niet gefinancierd door de farmaceutische industrie en grotere kankerfondsen.

Alle gelden die binnenkomen, gaan rechtstreeks naar het onderzoek in het VUmc. Hiermee hopen zij dat er voor alle kinderen met hersenstamkanker een eerlijke kans op genezing ontstaat.

PB Techniek steunde van harte dit initiatief en is dan ook trots om te melden dat er dit jaar een bedrag van € 27524,-- is opgehaald!

PB Techniek aanwezig op Horticontact in Gorinchem

Ook dit jaar zijn de adviseurs van PB Techniek BV weer aanwezig op Horticontact. Deze beurs wordt gehouden op 20, 21 en 22 februari 2018 in de Evenementenhal in Gorinchem.

Onze adviseurs ontvangen u graag in standnummer 320.

BZG-lijst zuiveringsinstallaties uitgebreid met PB-Uvox en PB-UV Plus

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft op basis van het in opdracht van PB Techniek uitgevoerde onderzoek, geoordeeld dat met de PB-Uvox-1500, PB-Uvox-2250, PB-Uvox-3000, PB-Uvox-3750 en PB-Uvox-4500 (met een capaciteit van resp. 1,5 - 2,25 – 3,0 – 3,75 – 4,5 m3/uur) en de PB-UV Plus (ombouw van bestaande PB-UV installaties voor ontsmetting: 0,75 m3/uur per reactor, met een minimale capaciteit van 1,5 m3/uur), ten minste 95% zuiveringsrendement wordt behaald, indien deze worden toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen.

Daarnaast heeft de BZG geoordeeld dat met de bovengenoemde installaties, indien deze worden toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ook kan worden voldaan aan het tenminste 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

De zuiveringsinstallaties PB-Uvox en PB-UV Plus worden daarom op de BZG-lijst met goedgekeurde zuiveringsinstallaties geplaatst, voor zowel het 95% zuiveringsrendement als voor het 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

PB Techniek als nieuwkomer in de Hillenraad100

PB Techniek is als nieuwkomer de Hillenraad100 binnengekomen op plek 96! “We zijn meer dan trots op de nominatie van ons bedrijf. Het is een bekroning op ons werk. Een bevestiging dat we ons nu mogen scharen onder de honderd meest toonaangevende ondernemingen in onze sector. Dat voelt heel goed.” Aldus Koen Brabander.

Opening Holland House of Horticulture

Op donderdag 19 oktober 2017 is in Biled bij Timisoara, Roemenië onder grote belangstelling de meest moderne tuinbouwkas van Roemenië geopend.

In de kas zijn Nederlandse state-of-the-art duurzame technologie en kennis toegepast. De tuinbouwkas is een direct resultaat van het project 'Holland House of Horticulture', dat deels wordt gefinancierd vanuit het programma Partners for International Business (PIB).

De volgende Nederlandse bedrijven maken deel uit van het bedrijvencluster van Holland House of Horticulture: Aweta, Luiten Scherming, Van der Knaap Groep, Metazet Formflex, PB Techniek, Van der Windt Verpakking, VB Climate en VB Greenhouses. Het PIB-project wordt gecoördineerd door Agriprogress. Liaison van het project is het bedrijf Agro Energy uit Boekarest.

Het project wordt gefinancierd uit eigen middelen, een bijdrage uit het programma PIB en met geld uit Europese subsidiefondsen.

PB Techniek geeft opdracht voor de bouw van een nieuw bedrijfspand

PB Techniek heeft opdracht gegeven aan Moederscheim Moonen Architects voor het bouwen van een nieuw bedrijfspand.

PB Techniek maakt een sterke groei door, waardoor er een nieuw pand ontwikkeld wordt op een zichtlocatie langs de A20 in Maasdijk. In het gebouw wordt niet alleen het kantoor met de diverse afdelingen gehuisvest, maar ook de productiehal gaat naar de nieuwe locatie.

Het getoond ontwerp betreft een eerste schetsontwerp. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het voorlopig ontwerp. De bouw van het pand staat gepland voor medio 2017.

PB Techniek is Priva Horticulture Partner

Met trots kunnen wij u melden dat wij vanaf heden deel uit maken van het wereldwijde Priva Horticulture Partner netwerk.

Voor u als klant betekent dit dat u voortaan ook voor al uw Priva systemen en Priva ondersteuning bij PB Techniek terecht kunt.

Medicinale cannabis goed met LEDs te telen

Medicinale cannabis kan prima geteeld worden in kassen met LED belichting. Als de cannabisplanten met LED belicht worden, zullen sommige rassen zelfs meer medicinaal actieve stof produceren dan met net zo intensieve belichting met SON-T lampen.

Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Uit het onderzoek bleek verder dat de medicinale cannabis goed onder hoge lichtniveaus geteeld kan worden. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Lemnis Oreon, ontwikkelaar en producent van LED verlichtingsconcepten en PB Techniek, toeleverancier voor de internationale tuinbouw.

PB Techniek sponsort het Van der Ende-WK KassieBouwen

De 6e editie van het Van der Ende-WK KassieBouwen wordt dit jaar op 8 oktober gehouden in het pand van AGC aan de Aartsdijkweg 23 in Maasdijk.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting WK KassieBouwen met als voornaamste doel om geld in te zamelen voor de ontwikkelingshulpprojecten van Stichting de Zaaier uit Maasdijk die actief is in Congo. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joan Folmer die zich in gaan zetten voor een klein en slecht onderhouden ziekenhuis in Itendy, middenin in het regenwoud.

PB Techniek sponsort van harte dit mooie Westlandse initiatief en wenst de stichting en de deelnemers veel succes!

Pagina nummers