Nieuws

Hieronder vindt u de laatste nieuwsberichten over PB Techniek.

PB Techniek geeft opdracht voor de bouw van een nieuw bedrijfspand

PB Techniek heeft opdracht gegeven aan Moederscheim Moonen Architects voor het bouwen van een nieuw bedrijfspand.

PB Techniek maakt een sterke groei door, waardoor er een nieuw pand ontwikkeld wordt op een zichtlocatie langs de A20 in Maasdijk. In het gebouw wordt niet alleen het kantoor met de diverse afdelingen gehuisvest, maar ook de productiehal gaat naar de nieuwe locatie.

Het getoond ontwerp betreft een eerste schetsontwerp. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het voorlopig ontwerp. De bouw van het pand staat gepland voor medio 2017.

PB Techniek is Priva Horticulture Partner

Met trots kunnen wij u melden dat wij vanaf heden deel uit maken van het wereldwijde Priva Horticulture Partner netwerk.

Voor u als klant betekent dit dat u voortaan ook voor al uw Priva systemen en Priva ondersteuning bij PB Techniek terecht kunt.

PB Techniek aanwezig op Horticontact in Gorinchem

Ook dit jaar zijn de adviseurs van PB Techniek BV weer aanwezig op Horticontact. Deze beurs wordt gehouden op 14, 15 en 16 februari 2017 in de Evenementenhal in Gorinchem.

Onze adviseurs ontvangen u graag in standnummer 319.

Medicinale cannabis goed met LEDs te telen

Medicinale cannabis kan prima geteeld worden in kassen met LED belichting. Als de cannabisplanten met LED belicht worden, zullen sommige rassen zelfs meer medicinaal actieve stof produceren dan met net zo intensieve belichting met SON-T lampen.

Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Uit het onderzoek bleek verder dat de medicinale cannabis goed onder hoge lichtniveaus geteeld kan worden. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Lemnis Oreon, ontwikkelaar en producent van LED verlichtingsconcepten en PB Techniek, toeleverancier voor de internationale tuinbouw.

PB Techniek sponsort het Van der Ende-WK KassieBouwen

De 6e editie van het Van der Ende-WK KassieBouwen wordt dit jaar op 8 oktober gehouden in het pand van AGC aan de Aartsdijkweg 23 in Maasdijk.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting WK KassieBouwen met als voornaamste doel om geld in te zamelen voor de ontwikkelingshulpprojecten van Stichting de Zaaier uit Maasdijk die actief is in Congo. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joan Folmer die zich in gaan zetten voor een klein en slecht onderhouden ziekenhuis in Itendy, middenin in het regenwoud.

PB Techniek sponsort van harte dit mooie Westlandse initiatief en wenst de stichting en de deelnemers veel succes!

PB Techniek viert 25-jarig jubileum tijdens GreenTech 2016

Van 14 t/m 16 juni 2016 waren wij aanwezig op de GreenTech in de Rai in Amsterdam. Onze adviseurs hebben deze dagen veel klanten en potentiële klanten mogen ontvangen en met hen de nieuwe ontwikkelingen en oplossingen besproken.

Op woensdag 15 juni vierde PB Techniek haar 25-jarig jubileum met haar relaties tijdens de GreenTech. Deze borrel werd tezamen met jubilerend buurman op de beursvloer VB Group gehouden, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert.

We kijken met een positief gevoel terug op deze beurs en op een gezellige jubileumborrel.

Westland on stage scholieren bezoeken PB Techniek

Voor het 7e jaar werd Westland on Stage gehouden. Ook PB Techniek ontbrak niet tijdens deze dag. We werken graag mee aan dit initiatief om scholieren kennis te laten maken met de techniek, in het bijzonder de elektrotechniek en watertechniek voor de tuinbouw. Op 11 februari 2016 bezocht een groep scholieren ons bedrijf.

Eerst kregen de leerlingen een korte presentatie over het werken in de tuinbouwtechniek en wat voor opleiding je daarvoor nodig hebt. Daarna mochten de leerlingen aan de slag met het installeren van een schakelaar. Het lukte alle leerlingen om de knipperlichtschakelaar werkend te krijgen. Complimenten!

We kijken terug op een positieve doe-dag met enthousiaste leerlingen.

PB Techniek is aanwezig op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem

PB Techniek is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem. De Relatiedagen worden gehouden van 16 t/m 18 februari 2016 in de Evenementenhal. Onze adviseurs zien u graag in stand 320 en bespreken graag met u welke complete watertechnische en elektrotechnische oplossingen wij hebben voor de tuinbouw.

Mocht u geïnteresseerd zijn in entreebewijzen, neemt u dan even contact met Michel Broch, telefoon +31 174623200 of via michel@pb-techniek.nl.

PB Techniek BV 25 jaar

Eind oktober 2015 was het 25 jaar geleden dat PB Techniek BV bij de Kamer van Koophandel ingeschreven werd. Reden voor de werknemers om de directie, Koen en Paul Brabander, extra in het zonnetje te zetten tijdens een “suprisebijeenkomst”. Ook de ouders en de partners van Koen en Paul waren tijdens deze bijeenkomst uitgenodigd.

Wat vooral de werknemers opvalt in de vele jaren dat zij als directeuren werkzaam zijn, is de gedrevenheid om nieuwe producten te ontwikkelen en “out of the box” te denken. Daardoor ontstonden er vele mooie producten en mooie projecten! De werknemers zijn dan ook trots om in dit bedrijf te mogen werken!

Als dank boden de werknemers een cadeau met inscriptie aan die zeker een mooie plaats in het pand zal krijgen! De partners van Koen en Paul kregen een mooie bos bloemen overhandigd.

Aardwarmteproject bij Schoone succesvol tot stand gekomen

Het afgelopen jaar heeft PB Techniek samen met de TD van Floricultura en Van Zaal gewerkt aan het Aardwarmteproject bij Schoone in Heemskerk. Hieraan ging een gedegen voorbereiding aan vooraf plus een uitvoerige testfase.

Samen met de TD van Floricultura, Van Zaal, Hortimax en PB Techniek werd aan tafel gezeten om ideeën te ontwikkelen en kennis te bundelen. Gestart werd met een basisconcept voor de bouw van de aardwarmte installatie, dat vervolgens samen – al denkend, brainstormend en overleggend – werd uitgebouwd. Net zo lang tot iedereen tevreden was.

Terugkijkend is PB Techniek dik tevreden over het succesvolle verloop van dit unieke project!

Pagina nummers