Buitenteelt

PB Techniek heeft zich gespecialiseerd in fertigatie en beregening voor de fruitteelt en de tuinbouw. Als klant kunt u rekenen op een betrouwbare dienstverlening en goede service. Daarnaast lopen we voorop in het ontwikkelen van nieuwe technieken en toepassingen in deze sectoren.

FrostGuard

PB Techniek is dealer in Nederland van de FrostGuard en de Frostbuster. De FrostGuard is speciaal ontwikkeld voor de fruitteelt en de tuinbouw om bescherming te bieden tegen nachtvorst. Tevens verbetert het de vruchtzetting met name bij een koud voorjaar.

Factoren die zorgen voor de goede werking van de FrostGuard

  • De combinatie van een gasbrander en een krachtige ventilator zorgen ervoor dat de gemiddelde temperatuur verhoogd wordt en er temperatuurschommelingen gecreëerd worden. Dit in combinatie met de luchtwervelingen die ontstaan zorgt er voor dat het dauwpunt later bereikt wordt. Hierdoor is de ijsvorming en/of rijpvorming veel minder en treedt er geen of nauwelijks schade op.     
                                                                                                                                                                
  • De FrostGuard staat op een vaste plaats. De uitlaat van de ventilator draait constant 360 graden rond en beschermt een ovaal of cirkelvormig oppervlak. Afhankelijk van de vorm en de grootte van het bewerken perceel worden verschillende machines bij elkaar geplaatst. Afhankelijk van de teelt kan er gekozen worden voor een uitlaat aan de onderzijde of de bovenzijde van de machine.

 

Meer weten over de FrostGuard? Neem nu contact op.