Buitenteelt

PB Techniek heeft zich gespecialiseerd in fertigatie en beregening voor de fruitteelt en de tuinbouw. Als klant kunt u rekenen op een betrouwbare dienstverlening en goede service. Daarnaast lopen we voorop in het ontwikkelen van nieuwe technieken en toepassingen in deze sectoren.

Frostbuster

PB Techniek is dealer in Nederland van de FrostGuard en de Frostbuster. De Frostbuster is speciaal ontwikkeld voor de fruitteelt en de tuinbouw om bescherming te bieden tegen nachtvorst. Tevens verbetert het de vruchtzetting met name bij een koud voorjaar. 

Factoren die zorgen voor de goede werking van de Frostbuster

  • De combinatie van een gasbrander en een krachtige ventilator zorgen ervoor dat de gemiddelde temperatuur verhoogd wordt en er temperatuurschommelingen gecreëerd worden. Dit in combinatie met de luchtwervelingen die ontstaan, zorgt er voor dat het dauwpunt later bereikt wordt. Hierdoor is de ijsvorming en/of rijpvorming veel minder en treedt er geen of nauwelijks schade op.

 

  • In tegenstelling tot de FrostGuard is de Frostbuster een getrokken machine. De krachtige ventilator wordt aangedreven door de aftakas van de tractor. In de aanzuig is een gasbrander gemonteerd die de aangezogen lucht opwarmt tot 80 à 100° Celsius. Vooraan bevinden zich de houders voor de propaanflessen.

 

  • De verwarmde lucht wordt via twee uitlaten (1 links en 1 rechts) tussen de bomen geblazen. Door de krachtige luchtstroom kan het bereik oplopen tot 40 à 50 meter aan elke zijde van de machine. Hierdoor moet men slechts om de 60 tot 90 meter door de rijen rijden. Het ideale parcours in het te bewerken perceel wordt door ons berekend en is bijna voor elk perceel verschillend. Hierbij is het belangrijk dat men na 8 minuten weer dezelfde plaats passeert. De totale oppervlakte die beschermd kan worden met één machine hangt sterk af van de vorm en de afmetingen van het perceel.

 

Weten of de Frostbuster iets voor u is? Neem nu contact op.